Weather: A few clouds, 7 °C / 45 °F
Local time: 03:59 am

Бургас, ул. Транспортна

зад Кауфланд Изгрев

+359 889 125 555

+
РезервирайЗатвори

Авиомузей Бургас

Mузеят се намира на терирорията на Летище Бургас и разказва за историята на авиацията в Бургас и региона. Тук ще видите девет самолетни експоната, показващи най-славните моменти от авиационната история на България. Едни от най-интересните са – самолет Ту-154, летял по цялото земно кълбо, и единственият запазен в България транспортен самолет Антонов или така нареченият Ан-12 Летящият човек. Освен изцяло оборудвана пилотска кабина, ви очакват и други изненади като реставриран пътнически салон на първа класа, прожекционна зала, богата колекция от макети на самолети, пилотски униформи, парашути, дори истинска черна кутия на самолет. Можете да завършите тази вълнуваща среща с авиацията с пилотиране на избран от вас летателен апарат посредством виртуална реалност Ан-24.

Акве Калиде

Римските бани са уникален исторически обект предлагащ разнообразни възможности за релакс и забавления. Горещите извори на Акве Калиде привличат туристи с богатата си история. Доказано е, че те са били посещавани от Филип II Македонски, римските императори Юстиниан I и Константин IV Погонат, византийската императрица Ино Анастасия, българският кан Тервел. През 16 век по нареждане на Сюлейман Великолепни, тук е била построена турска баня, която е реставрирана и може да се види в наши дни. Отвън край банята има останки от големите Римски терми, които все още се проучват, но е интересно да бъдат разгледани. Интересното и по своему уникално място, съчетаващо богата история и останки от различни епохи, ще ви върне назад във времето за едно несравнимо преживяване. За това допринася и кратко 3D филмче, впечатляващ и изненадващ финал.

О-в Света Анастасия

Преживей уникално приключение! Островът е забулен в мистерии и за него се разказват многобройни легенди и истории. Най-известната и достоверна е, че в миналото на острова е имало манастир,  който е бил нападнат от пирати, търсещи съкровище. Монасите се помололи на Света Анастасия да им помогне. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Останките му се вкаменили близо до брега и могат да бъдат видяни и днес. По късно манастирът е бил превърнат в затвор – така нареченият български „Алкатраз“. Освен вкамененият пиратски кораб, на острова има и много други скални образувания с интересна история. На острова има още лекарна, музей с шест отделни стаи, разкриващи различен етап от историята, интерактивни методи за визуализация, съкровищница, затворническа килия, църква, ресторант.

Св. Св. Кирил и Методий

Това е един от стоте национални туристически обекта – преди повече от век, на мястото на храма е имало малка къща, дом на Свещеника Георги Стоянов. За да се противопостави на гръцкото духовно подтисничество, той дава къщата си да бъде преустроена в храм, носещ името „Св. Кирил и Методий“, и сам проповядва в новата църква, а също дава и уроци в тясно коридорче, служило за училище. За тези си действия той бил изправян пред съда, ожесточено гонен и хвърлен в затвора. След дългите гонения и изтезания, духът и тялото на този горд българин паднали. След смъртта му, на мястото на дървената църква е издигнат сегашният храм. В построяването му участвали италиански каменоделци видните майстори от България, и местните трудолюбиви хора. Храмът, огромна трикорабна базилика, е построен с помощта на дарения, благодарение на което посетителите се прехласват пред изящни стъклописи, мраморни арки, великолепни стенописи и икони.
Две от иконите в храма се смятат за чудотворни. Това са Иконата на „Света Богородица“ излекувала много вярващи, и иконата на „Свети Кирил и Методий“, която според преданията е оцеляла при пожара през 1953 година. През 1994 катедралата е възстановена в пълния си блясък.

Влюбен във вятъра – Равадиново

Tой е осъществената, приказна, магична мечта на един човек. Тази приказка си има предистория – през 1366 граф Амадей Савойски е започнал да строи замък в района. Не се знае къде точно графът е поставил основите на своя замък, но строителството на сегашния започва през 1996 година. Една уникална атракция изградена от 20 000 тона камък, мраморизиран варовик добит от Странджа. Камъкът мени цветът си през различните части на денонощието – сутрин е розов, през деня е бял, а вечер сияе. Самият замък представлява прекрасен парк, с хиляди екзотични дървесни видове, езера, тераси, паркове, и беседки, ресторант и кафене. Интересен факт е, че през 2016 година тук е монтирано копие на фонтана Ди Треви в Рим. Разхождайки се из прекрасните, зелени градини, пътьом можете да се полюбувате и нахраните черни и бели лебеди, патици и пеликани. За децата, се организират забавни игри, има огромен Аквапарк, Зоо Кът, и лятно кино. Любителите на виното трябва да посетят винарната, където се предлага дегустация на вина. Не пропускайте Фонтана на желанията, Магичната беседка и Кинетичната скулптура.

Екопътека Младежка река

Екопътека Младежка река или природна забележителност „Извори и пещери край село Младежко“. Село Младежко се намира в сърцето на Странджа планина, на около 55 километра южно от Бургас. Живописната екопътека заслужава да отделите време и да я включите в плановете си. Преходът е лек, върви се двайсетина минути с умерен ход. Вървейки през живописен карстов каньон обграден с почти отвесни скали обрасли във зеленина, ще се насладите на ромона на кристално чистата река, малки водоскоци, и красиви панорамни гледки. Прекосете реката, подскачайки от камък на камък, за да видите самия извор на река Младежка. Лековитата и вода извира направо от скалите. За очарованието на това магично място допринасят множеството прекосявания на реката през дървени мостове с автентичен вид, връщащи ни назад във времето. В края на пътеката, след едно по-стръмно, приключенско изкачване, ще се натъкнете на входовете на 2 пещери, наречени „Леярниците“. През древността те са били използвани за живеене, а сега са убежище на защитен вид Подковоноси прилепи. Пещерите са в автентичния си, необлагороден вид, така че по-любопитните и смелите ще трябва да влязат с фенер. Тъй като няма да ви се тръгва от тук, и ще искате да се разхождате още сред красивата природа, мястото край реката се използва и за пикник. Има дървени маси и скамейки на които да хапнете, слушайки песента на реката.

Call Now